The Next Generation

Berkeley, CA

This family of five needed to make upgrades to her childhood home, our clients’ current residence. Ed Levitch had previously remodeled this family’s home in the 1960s.

The home needed to be stabilized and lifted to eliminate a 2″ drop near the original Kitchen. We did so while replacing the lower floor foundation and slab on grade, allowing for a new Family Room as well as a Kitchen and Bathroom for the legalized Second Unit.

We replaced the interior staircase and opened it up to the Living Room with new light tubes, distributing natural light.

We replaced the deck and added a new spiral stair in a new location leading to the back yard. We reconfigured and remodeled the Kitchen, adding a new Dutch door as a ‘back Kitchen door’ to the front entry deck. This detail was a particular favorite for the client due to her Dutch heritage.

Before & After